Natuurblog


De afgelopen weken ben ik regelmatig op pad gegaan en heb ik ook veel gezien, door de najaarstrek waren er mooie vogels te zien zoals de Swinhoes boszanger en de Aziatische roodborsttapuit. Maar ook lieten de Draaihalzen zich weer zien en waren er aan de kusten veel Zeekoeten te zien. Alles lees je weer in deze blog!

Deze keer niet zo'n lange blog met heel veel avonturen, maar een wat kortere, maar wel met één, wel heel bijzonder, avontuur! Deze week heb ik namelijke eindelijk boomkikkers kunnen bewonderen.

Deze zomervakantie heb ik heel veel mooie vogels gezien! Ik heb al een tijdje lang geen blog geupload, dat komt omdat ik druk bezig was met vakantie vieren ;-) Naast alle leuke strand- en zwembadbezoekjes heb ik ook af en toe gevogeld met hele leuke resultaten. Alles lees je in deze blog.

André van Duin zong het al: "de natuur heeft zich weer opgemaakt, de zon is weer ontwaakt, want 't is zomer!" En dat is nu echt overal te zien: de vlinders in de mooiste kleuren laten zich overal zien en de vogeltjes zitten vrolijk zingend in de boomtopjes. In de afgelopen tijd heb ik mooie dingen meegemaakt, zo heb ik...

Deze week heb ik weer prachtige dingen waargenomen! Van jonge witvleugelsterns die gevoerd worden tot steltkluten naast een roeibaan. En ik heb ook de jongen van de ransuil super mooi kunnen fotograferen. Een spectaculaire week dus!

Deze week heb ik weer waanzinnig veel mooie dingen gezien! Van het kleinste reigertje van Nederland tot hele erge zeldzame libellen. Ondanks mijn toetsweek heb ik toch heel wat avonturen beleefd. Al mijn belevenissen zijn net als gewoonlijk weer te lezen in deze blog!

Deze keer een hele speciale blog. Na meer dan een jaar zoeken, heb ik eindelijk ransuilen kunnen zien. Ook ben ik deze week op kraambezoek geweest bij de "baby" lepelaartjes in Delft. Dit en alles lees je in mijn nieuwe natuurblog

De dierentuinen zijn weer open, dus je kunt weer aapjes kijken. Maar wist je dat je helemaal niet naar de dierentuin hoeft om aapjes te kijken? Het kan ook gewoon in de Nederlandse natuur! Aapjes kijken in Nederland...?! In deze blog leg ik je uit wat ik hiermee bedoel, ook lees je hier mijn andere avonturen van deze week.

In de blog van deze week spelen rietvogeltjes de hoofdrol. Dat komt vooral, omdat er ergens in de rietkragen van mijn wijk een zeldzaam rietvogeltje is neergestreken. Welke rietvogel dat is en hoe mijn avonturen deze week zijn verlopen, lees je in deze natuurblog!

De tweede week van de meivakantie heb ik doorgebracht in een vakantiehuisje in de buurt van de Sallandse Heuvelrug. De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied met mooie bossen, maar met vooral prachtige heides! Ook is de Sallandse Heuvelrug nog de enige plek waar de korhoenders leven in Nederland.

De eerste week van de meivakantie heb ik doorgebracht bij het vakantiehuis van mijn opa en oma. Ik ben er al vaak geweest, dus ik weet een beetje waar welke vogels zitten. Ondanks dat ik al vaak op Ameland ben geweest, blijft het de allermooiste plek van Nederland! Met gezellige dorpjes, mooie stranden, prachtige natuur, veel wandel- en fietsroutes...

Deze week heb ik weer mooie dingen beleefd. Ondanks dat ik niet heel veel op pad ben gegaan deze week, heb ik toch super leuke foto's kunnen maken!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin